Chřestová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 10 g Cukr krupice
  • 250 g Víno bílé
  • 10 g Zázvor celý
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 337.7 mg
  • Draslík 369.1 mg
  • Vláknina 8355 mg
  • Vitamín A 8355 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou.

Komentáře k receptu