Chřestová omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 145.4 mg
 - Vláknina 2757.5 mg
 - Vitamín A 2757.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
 - 
                                2
Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
 - 
                                3
Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
 - 
                                4
Svařené víno a chřest rozmixujeme.
 - 
                                5
Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
 - 
                                6
Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.