Chřestová omáčka s estragonem s ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 60 g Šalotka
  • 75 g Anglická slanina
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Rajčata Cherry
  • 750 g Těstoviny Ravioli -masové
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2519 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 430.1 mg
  • Draslík 1089.2 mg
  • Vláknina 13871.5 mg
  • Vitamín A 13871.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu