Chřestová omáčka s estragonem s ravioli
Suroviny
- 750 g Chřest bílý
 - 5 g Sůl
 - 10 g Cukr krupice
 - 60 g Šalotka
 - 75 g Anglická slanina
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 g Rajčata Cherry
 - 750 g Těstoviny Ravioli -masové
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 60 ml Ocet vinný
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 2519 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 430.1 mg
 - Draslík 1089.2 mg
 - Vláknina 13871.5 mg
 - Vitamín A 13871.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.