Brambory se sicilskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1600.2 mg
  • Vláknina 18013.8 mg
  • Vitamín A 18013.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a česnek, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, vše mírně osolíme. Opékáme 3-4 minuty.

  • 2

    Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, rajčata, okořeníme pepřem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti přisolíme. Dusíme pod pokličkou asi 60 minut za občasného promíchání.

  • 3

    Pokrm můžeme podávat ozdobený nasekanými bylinkami.

Komentáře k receptu