Vařené skopové maso s cibulí a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 750 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 277 mg
  • Vláknina 3680 mg
  • Vitamín A 3680 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso vykostíme a spolu s kostmi vaříme v osolené vodě hodinu. Maso scedíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, orestujeme, přisypeme na kostičky nakrájené brambory, přidáme maso, podlijeme vývarem z masa a dusíme 15 minut.

  • 3

    Podáváme na vyhřátých talířích.

Komentáře k receptu