Vařené skopové maso s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Brambory
  • 300 g Chléb konzumní
  • 750 g Skopová plec
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 550.2 mg
  • Vláknina 9359.6 mg
  • Vitamín A 9359.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné skopové maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na slabší nudličky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme a brambory pokrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánev nasypeme slaninu, zahříváme, až pustí tuk. Přiložíme maso, krátce orestujeme a přisypeme cibuli, česnek, podlijeme vodou, přidáme fazolky, petrželku, sůl, pepř, pánev zakryjeme a vaříme na mírném ohni hodinu.

  • 3

    Po hodině vsypeme brambory a ještě povaříme 10 minut.

  • 4

    Podáváme v hlubokých talířích s chlebem.

Komentáře k receptu