Telecí řízky na pařížský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.11 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 246.3 mg
  • Draslík 2000.9 mg
  • Vláknina 57064 mg
  • Vitamín A 57064 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.

  • 2

    Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.

  • 4

    Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu