Zapečená rajčata s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 250 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 30 g Strouhanka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 15 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 212.9 mg
  • Vláknina 7510 mg
  • Vitamín A 7510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme také na plátky, které zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme vrstvu rajčat, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, další vrstvou budou jablka a nakonec opět plátky rajčat. Zasypeme posekanou petrželkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.

  • 3

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu