Zapečená rajčata se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 240 g Veka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 206.8 mg
  • Draslík 439.4 mg
  • Vláknina 4234.5 mg
  • Vitamín A 4234.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. V mléce rozšleháme vejce a hladkou mouku.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno položíme plátky rajčat. Zalijeme mlékem s vejci a moukou, posypeme solí a pepřem. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

  • 3

    Podáváme teplé s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu