Marinovaná kančí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Marmeláda pomerančová
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Jíška instantní
  • 750 ml Víno červené
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 kg Kančí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 196.6 mg
  • Vláknina 5813.3 mg
  • Vitamín A 5813.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Maso omyjeme, vložíme do mísy, přidáme cibuli, zeleninu, bobkový list, 1 snítku tymiánu a rozmarýnu a vše zalijeme červeným vínem a octovou esencí. Marinujeme 2-3 dny a maso často obracíme.

  • 2

    Kýtu vyjmeme, osušíme a po všech stranách opečeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Marinádu procedíme. Maso dusíme 2 1/2-3 hodiny a přitom podle potřeby přiléváme marinádu a asi 125 ml horké vody. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu povaříme, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, pomerančovou marmeládu a smetanu a ještě chvíli vaříme. Zahustíme instantní jíškou. Hotovou omáčku posypeme zbývajícími lístky tymiánu.

  • 3

    Chutná s růžičkovou kapustou a glazovanými kaštany.

Komentáře k receptu