Salát fazolový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 1193.5 mg
  • Vláknina 19058.2 mg
  • Vitamín A 19058.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme fazole do vody, přidáme lžíci tymiánu.

  • 2

    Poté dáme fazole vařit ve stejné vodě, jako jsme namáčeli a vaříme do změknuí.

  • 3

    Po uvaření vodu slijeme a fazole propláchneme vodou z kohoutku, aby se odplavil tymián.

  • 4

    Fazole smícháme se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu