Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Rajčata
  • 600 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Bazalka
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát Rosso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 252 mg
  • Vláknina 2581.3 mg
  • Vitamín A 2581.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky na břiše nakrojíme a opatrně odstraníme hlavy a páteř. Důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Ze salátu vykrojíme košťál a hlavičku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozložíme je na velký talíř.

  • 2

    Sardinky obalíme v mouce a v horkém oleji je osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a rozložíme na kuchyňský papír.

  • 3

    Z rajčat vykrojíme stonky, nařízneme je do kříže a ponoříme do vroucí vody. Poté je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme rajčata a směs dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčku ohřejeme. Sardinky rozložíme na salát a pokapeme omáčkou. Ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na proužky.

Komentáře k receptu