Pudink z kyselého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 5 plátek Uzená vepřová krkovička
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 1736.7 mg
  • Vitamín A 1736.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nakrájíme cibuli, hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Osmahneme v hrnci na oleji cibuli, přidáme nakrájené zelí a vše smícháme a podusíme.

  • 3

    Když zelí změkne, vše přendáme do pekáčku.

  • 4

    Než dáme pudink péct, pomažeme povrch rajčatovým protlakem a posypeme nakrájenými plátky uzené krkovice.

  • 5

    V hrnečku rozmícháme smetanu s rozmarýnem a směsí zalijeme uzené maso se zelím.

  • 6

    Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.

Komentáře k receptu