Rajský krém s chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1210 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 115.3 mg
 - Draslík 1459 mg
 - Vláknina 4258.3 mg
 - Vitamín A 4258.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.
 - 
                                2
Nasekáme kerblík.
 - 
                                3
Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.
 - 
                                4
Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.