Sýrovo-smetanová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Bazalka
  • 500 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Sýr Gouda 45%
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř bílý
  • 4 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1997 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 387.1 mg
  • Vláknina 3710 mg
  • Vitamín A 3710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu zahřejeme. Sýr jemně nastrouháme a po částech přidáváme do horké smetany (nesmí se vařit). Omáčku mícháme tak dlouho, až se vytvoří hustý krém.

  • 2

    Ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky a jemně je nasekáme. Přimícháme do omáčky. Na závěr oloupeme rajčata, zbavíme je jadérek, nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky.

Komentáře k receptu