Olivová omáčka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 30 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 160 g Olej olivový
  • 10 g Pepř bílý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Kapary
  • 70 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 42.1 mg
  • Vláknina 2210 mg
  • Vitamín A 2210 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme vejce, oddělíme žloutky od bílků a každé zvlášť jemně nasekáme. Velmi jemně nasekáme olivy, bylinky, kapary a sardelky a směs promícháme s olejem a octem. Přidáme nasekaná vejce a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu