Olivová omáčka s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Olivy nakládané
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3057 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 334.3 mg
  • Vláknina 13869 mg
  • Vitamín A 13869 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve upražíme jíšku ze 2 lžic oleje a mouky. Přilijeme vývar, přidáme najemno nakrájenou papriku a zvolna asi 20minut povaříme. Poté přimícháme nasekané olivy a prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme. Přidáme zbylý olej, nasekanou pažitku, ochutíme solí a pepřem a podáváme.

  • 2

    Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu.

Komentáře k receptu