Olivová omáčka k masu na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 50 g Okurka salátová
  • 250 g Jogurt bílý
  • 20 g Olivy bez pecky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.9 mg
  • Vláknina 2837.5 mg
  • Vitamín A 2837.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt vylijeme do misky, přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, na tenké plátky nakrájené oloupané kiwi, drobně nasekanou chilli papričku, nasekané olivy bez pecek, přidáme ještě nasekaný kopr, vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme olej a ještě jednou zamícháme.

Komentáře k receptu