Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Cibule
  • 5 g Cukr třtinový
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 150 g Mozzarella
  • 650 g Sýr Ricotta
  • 350 g Cannelloni
  • 120 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1060 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 1352.7 mg
  • Vláknina 11244.7 mg
  • Vitamín A 11244.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci postupně uvaříme těstoviny na skus.

  • 2

    Nakrájenou cibuli a česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme dozlatova. Přidáme nasekaný špenát a nezakrytý podusíme 2 minuty, potom nádobu zakryjeme dobře těsnící pokličkou a podusíme ještě asi 5 minut. Opatrně slijeme přebytečnou tekutinu. Dušený špenát musí být co nejsušší, aby těsto nerozměklo. Špenát smícháme se sýrem ricotta, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zamícháme a odložíme.

  • 3

    Omáčka: Nakrájenou cibuli a česnek smažíme za občasného zamíchání na malém ohni na oleji asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. Na dno nalijeme asi třetinu omáčky. Těstovinové trubičky naplníme špenátovou náplní a položíme spojením dolů do pekáče. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na cannelloni a navrch nasypeme nastrouhanou mozzarellu.

  • 5

    Cannelloni zapékáme 30-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme zapečený pokrm 10 minut odpočinout.

Komentáře k receptu