Rajská cibulová omáčka k pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 10 g Med včelí
  • 600 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 818.1 mg
  • Vláknina 13451 mg
  • Vitamín A 13451 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.

  • 2

    Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu