Kyperský sýrový koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Sýr Čedar
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 80 g Petržel - nať
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 231.9 mg
  • Vláknina 2103.4 mg
  • Vitamín A 2103.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme všechny sýry nastrouhané nebo nadrolené. Přidáme olej, posekanou petrželku, žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko. Důkladně vše aspoň minutu promícháme. Nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky. Vzniklé těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 90 minut.

Komentáře k receptu