Slaninová omáčka k vejcím
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Pažitka
 - 10 g Kopr čerstvý
 - 125 g Slanina vepřová
 - 250 g Smetana 12% (konzumní)
 - 30 g Petržel - nať
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 20 g Cukr krupice
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 4 ks Šalotka
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 1225 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 568.1 mg
 - Draslík 997.4 mg
 - Vláknina 4207 mg
 - Vitamín A 4207 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 95.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci.
 - 
                                2
Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem.
 - 
                                3
Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce.