Houbová omáčka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 5 g Sůl
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Jíška instantní
  • 10 g Bazalka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 34.8 mg
  • Draslík 391.6 mg
  • Vláknina 9054.5 mg
  • Vitamín A 9054.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu. Očistíme salát, rozpůlíme jej a rozkrájíme na úzké proužky. Několik kousků odložíme stranou. Na plátky pokrájíme žampiony. Houby podusíme minutu v horkém oleji, přidáme nakrájený salát, mléko a stejné množství vody. Vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Stáhneme z ohně a přidáme jemně nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme a muškátovým oříškem, vmícháme bazalku.

  • 2

    Slijeme těstoviny, promícháme s omáčkou a posypeme čerstvými proužky salátu.

  • 3

Komentáře k receptu