Omáčka smetanová houbová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 125.1 mg
  • Vláknina 1941.2 mg
  • Vitamín A 1941.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

  • 2

    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

  • 3

    Očištěné a rozkrájené houby podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulkou a petrželovou natí.

  • 4

    Podušené houby přidáme do jíšky a vaříme cca 15 minut.

Komentáře k receptu