Polévka z rybího filé se sladkými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Filé rybí
  • 450 g Brambory sladké (Batáty)
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 808.2 mg
  • Vláknina 14123.5 mg
  • Vitamín A 14123.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na kostky a promícháme v míse s marinádou, kterou připravíme z citronové šťávy, ustrouhaného muškátového oříšku a chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Mísu přikryjeme a na 1/2 hodiny uložíme v chladničce.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na oleji za častého míchání restujeme pokrájenou cibuli a jarní cibulky. Po 4 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Poté přidáme batáty nakrájené na kostky, zeleninový vývar a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut a vsypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nasekané 2 řapíky celeru, nakrouhané zelí a polévku na mírném plameni vaříme ještě dalších 10 minut.

  • 3

    Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout, poté ji po částech rozmixujeme dohladka. Umixovanou polévku vlijeme do hrnce, přidáme rybu i s marinádou a 10 minut provaříme. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu