Polévka s chňapalem a pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chňapal červený
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 899 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 1011.3 mg
  • Vláknina 4712.5 mg
  • Vitamín A 4712.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut neoloupaný česnek a rajčata, až jsou slupky hnědé. Poté necháme vychladnout rajčata i česnek a oloupeme. Vypečenou šťávu vlijeme do misky a přidáme k ní nakrájenou dužinu rajčat a česneku.

  • 2

    Plátky ryby nakrájíme na kostky, vložíme do rybího vývaru a vaříme, dokud není maso průhledné. Poté odstavíme.

  • 3

    V dalším hrnci na oleji za stálého míchání restujeme posekanou cibuli. Po pěti minutách vlijeme přecezený vývar (rybí kousky dáme stranou na teplo), přidáme česnek, rajčata i s vypečenou šťávou a polévku vaříme na mírném plameni. Po pěti minutách varu přidáme pokrájené chilli papričky, které jsme zbavili semen.

  • 4

    Do talířů rozdělíme rybí maso, zalijeme horkou polévkou a servírujeme s dílkem limetky.

Komentáře k receptu