Zeleninová mísa se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Arašídy
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0 polévková lžíce Citronová tráva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 902.4 mg
  • Vláknina 20483 mg
  • Vitamín A 20483 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu potřebnou zeleninu si očistíme, omyjeme a každý druh pokrájené zeleniny si odložíme zvlášť.

  • 2

    Cibuli s česnekem pokrájíme na kostičky. Lilky s cuketami rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky o síle 1-2 cm. Spařená rajčata sloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na půlměsíčky. Papriky rozpůlíme, vyčistíme od jadřinců a pokrájíme na proužky.

  • 3

    Ve woku na rozehřátém oleji si každý druh zeleniny odděleně osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2 minuty. Všechnu osmaženou zeleninu vrátíme zpět do pánve, přidáme arašídy, směs ochutíme solí, pepřem, římským kmínem a hořčičnými semínky, důkladně promícháme a odstavíme z plotny. V druhém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se vaří, vývarem zalijeme zeleninu a zvolna vše povaříme 2-4 minuty.

  • 4

    V pánvi bez oleje si opražíme sezamová semínka. Horké porce podáváme posypané sezamem.

  • 5

Komentáře k receptu