Králičí maso s bylinkami a červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí stehna
  • 250 ml Víno červené
  • 30 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342.1 mg
  • Vláknina 9852.1 mg
  • Vitamín A 9852.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Blizny šafránu dáme luhovat do misky s asi 30 ml vody. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Česnek a cibuli nasypeme na 2 lžíce rozehřátého oleje a krátce osmahneme. Poté je vyjmeme a do pánve přilijeme další 4 lžíce oleje, který rozehřejeme. Na rozehřátém oleji opékáme nevykostěná králičí stehna ze všech stran asi 10 minut. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do pánve k výpeku vlijeme červené víno a přivedeme k varu. Poté přisypeme osmažený česnek a cibuli, přidáme blizny šafránu i s vyluhovanou šťávou, opláchlý a okapaný rozmarýn, bobkový list, celý pepř a mletou papriku. Dolijeme vodu a dusíme v zakryté nádobě asi 60 minut na mírném ohni tak, aby se větší část vody odpařila a omáčka nebyla příliš řídká.

  • 4

    Jednotlivé porce králíka podáváme zalité omáčkou.

Komentáře k receptu