Karbanátky z rybího filé s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 450 g Filé rybí
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Kafirové listy
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 131.6 mg
  • Vláknina 3675 mg
  • Vitamín A 3675 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.

  • 2

    Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.

  • 3

    V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.

  • 5

    Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.

Komentáře k receptu