Bramborové noky se šalvějovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 829 mg
  • Vláknina 17229.2 mg
  • Vitamín A 17229.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme na vál. Uprostřed brambor vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehaná vejce. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každého dílu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájíme na menší špalíčky a mírně je zmáčkneme obrácenou vidličkou.

  • 3

    Nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.

  • 4

    Kastrůlek s máslem a nasekanými lístky šalvěje postavíme na mírně zahřátou plotýnku a máslo necháme rozpustit. Vmícháme citronovou šťávu a omáčku opepříme.

  • 5

    Noky scedíme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

  • 6

    Ihned podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu