Bramborové noky pečené se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 g Anglická slanina
  • 15 g Sůl
  • 160 g Okurky nakládané
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2390 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1146 mg
  • Vláknina 17060 mg
  • Vitamín A 17060 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.

  • 2

    Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu