Vepřové maso ve smetanové omáčce
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Vepřové maso libové
 - 300 g Vepřový bok
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 1000 ml Hovězí vývar základní
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 972 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 208.8 mg
 - Draslík 540.5 mg
 - Vláknina 3179.4 mg
 - Vitamín A 3179.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2028.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.