Toasty s mušlemi a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Petržel - nať
  • 250 g Mušle slávky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej olivový
  • 80 ml Víno bílé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Šalotka
  • 7 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 1468.3 mg
  • Vláknina 11297.5 mg
  • Vitamín A 11297.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu šikmo nakrájíme na plátky a dozlatova je opečeme v pánvi na 2-3 lžících rozehřátého oleje. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

  • 2

    Žampiony očistíme, otřeme navlhčenou papírovou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Okapaná rajčata nadrobno nasekáme.

  • 3

    Mušle osušíme. Sval nebo-li ořech podle velikosti vodorovně přepůlíme, jikry nebo-li korál opatrně uvolníme.

  • 4

    Sval lehce poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na zbývajícím olivovém oleji. Přidáme jikry a krátce opečeme. Vše vyjmeme z pánve.

  • 5

    V uvolněné pánvi podusíme žampiony a šalotku. Přidáme mušle, rajčata a petrželku. Opékáme asi 30 sekund. Přilijeme víno a povaříme do zhoustnutí. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Rozdělíme na toasty a horké podáváme

Komentáře k receptu