Ovocný špíz s bílou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda bílá
  • 250 g Jahody zahradní
  • 100 g Borůvky
  • 50 ml Slivovice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Želatina
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 5000.4 mg
  • Vitamín A 5000.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.

  • 2

    Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.

Komentáře k receptu