Jehněčí kotlety pečené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Majoránka
  • 50 g Strouhanka
  • 50 ml Olej olivový
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1413.1 mg
  • Vláknina 14490 mg
  • Vitamín A 14490 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 175 °C. Jehněčí kotlety osolíme, opepříme a do povrchu vetřeme prolisovaný česnek. Kotlety poskládáme do vymazané pečící nádoby.

  • 2

    Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Rajčata a cukety omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zeleninu rozložíme na kotlety, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou majoránkou. Pokapeme je olejem a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

Komentáře k receptu