Marinované kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Estragon
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Hořčice
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Jablka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 1818.4 mg
  • Vláknina 5706.3 mg
  • Vitamín A 5706.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej, šalotky, česnek, čestvý estragon, hořcici, sůl a pepř důkladně rozmícháme v míse.

  • 2

    Do mísy přidáme kuřecí řízky, promícháme s ostatními surovinami, mísu zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 3

    Maso vyjmeme a marináru odložíme k pozdějšímu použití. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a kuřecí řízky prudce opečeme po obou stranách dozlatova. Odložíme do teplé mísy.

  • 4

    Na pánev nalijeme marinádu, přivedeme k varu a zaprášíme moukou. Přidáme kuřecí vývar, jablka, vlašské ořechy a omáčku mírně vaříme 5 minut. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, postupně přilijeme smetanu a omáčku 2 minuty opatrně povaříme.

Komentáře k receptu