Hovězí vemínka na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Cibule
  • 1200 g Hovězí vemeno
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 420.5 mg
  • Draslík 76.3 mg
  • Vláknina 2806 mg
  • Vitamín A 2806 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.

  • 2

    Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.

Komentáře k receptu