Hovězí vemínka na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 989 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 420.5 mg
 - Draslík 76.3 mg
 - Vláknina 2806 mg
 - Vitamín A 2806 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.
 - 
                                2
Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.