Rybí karbanátky s bagetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 120 g Slanina vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Česnek
  • 2 ks Hříbky čerstvé
  • 4 ks Bageta
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1220 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2218 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 155 g
  • Cholesterol 143.1 mg
  • Draslík 1017.5 mg
  • Vláknina 17930.6 mg
  • Vitamín A 17930.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu.

  • 2

    Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů.

  • 3

    Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.

  • 4

    Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé.

  • 5

    Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu