Dušené kuře na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kuřecí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Fazole bílé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Vývar drůbeží
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Víno bílé
  • 16 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1480 kcal
  • Sacharidy 187 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 183 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 5191.5 mg
  • Vláknina 33521.2 mg
  • Vitamín A 33521.2 mg
  • Vitamín B6 4.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.

  • 2

    Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.

  • 3

    Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.

  • 4

    Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.

  • 5

    Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.

Komentáře k receptu