Ryba vařená na zelenině se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Losos obecný
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 180.2 mg
  • Draslík 1137.1 mg
  • Vláknina 5753.2 mg
  • Vitamín A 5753.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi lehce orestujeme šafrán a dáme stranou.

  • 2

    V hlubokém rendlíku na másle mírně osmažíme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek, pepř, sůl a svazeček bylinek. V jiném rendlíku svaříme vodu s vínem. Po 2 minutách varu směs vlijeme do rendlíku se zeleninou a 5 minut povaříme. Poté dáme stranou a vyjmeme ze zeleniny svazek bylinek. Na zeleninu rozložíme kousky lososa bez kůže a kostí, pod poklicí vše vaříme asi 5 minut. Poté do mísy přendáme maso se zeleninou, přelijeme trochou vývaru, přiklopíme a držíme na teple.

  • 3

    Do rendlíku se zbylým vývarem zašleháme kysanou smetanu, šafrán a 5 minut vaříme, abychom omáčku zredukovali. Hotovou máčku nalijeme na lososa se zeleninou, ozdobíme snítkou petržele a ihned podáváme.

Komentáře k receptu