Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Filé rybí
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 10 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1731 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 311.3 mg
  • Vláknina 49383.9 mg
  • Vitamín A 49383.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve oškrábeme a omyjeme, naskládáme je do vložky v parní hrnci, posypeme citronovou kůrou, nalijeme 3 dl vývaru a vaříme 10 až 15 minut.

  • 2

    Rybu naporcujeme na plátky, omyjeme, osušíme. Citronovou šťávu smícháme s pepřem, plátky ryby jí důkladně potřeme, položíme je na mrkev do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Pak rybu z hrnce vyndáme, osolíme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Bazalku a petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme na jemno.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, posypeme ji větší částí nasekaných bylinek, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, krátce povaříme, podle chuti opepříme a osolíme.

  • 5

    Plátky ryby dáme na servírovací talíře, obložíme vařenou celou mrkví a posypeme bylinkami. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu