Koroptev na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Koroptev
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 80 g Šunka parmská
  • 200 g Olivy nakládané
  • 200 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1424 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 151.1 mg
  • Vláknina 5977.5 mg
  • Vitamín A 5977.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve omyjeme, osušíme a zevnitř potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a vložíme do břišní dutiny koroptví.

  • 2

    Koroptve po povrchu osolíme, obalíme plátky šunky převážeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Olej rozehřejeme a koroptve ze všech stran osmažíme dozlatova. Přilijeme víno.

  • 4

    Játra z koroptví omyjeme, nadrobno nasekáme a s olivami přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme asi 30 minut doměkka.

Komentáře k receptu