Koroptev na slanině s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Koroptev
  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Olivy černé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 308.1 mg
  • Vláknina 5527.5 mg
  • Vitamín A 5527.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na klínky, těmi prošpikujeme očištěnou a vykuchanou koroptev. Osolíme, opepříme, do koroptve vložíme kousek másla a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme, petrželku posekáme nadrobno. Ke koroptvi přisypeme cibuli, osmahneme. Přidáme rajčata, česnek, petrželku, olivy bez pecek a dusíme do měkka. V případě potřeby podléváme vodou.

Komentáře k receptu