Smažená prsa perličky s jogurtovým dipem
Suroviny
- 450 g Perlička
- 150 g Mouka cizrnová
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Salát kadeřavý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Jogurt bílý
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 dl Zakysaná smetana
- 1 dl Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 43 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 1120 mg
- Vláknina 11371.7 mg
- Vitamín A 11371.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Prsa perličky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme je do mísy a smícháme je se solí, citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme 15 minut odležet. 
- 
                                2V misce si připravíme těstíčko: smícháme cizrnovou mouku s olejem, vodou, kmínem, pepřem, koriandrem a sezamem. 
- 
                                3Připravíme si jogurtový dip: v míse si rozmícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, drobně posekaným omytým koprem, solí, bílým pepřem a prolisovaným česnekem. 
- 
                                4V woku si rozpálíme olej. Proužky masa protáhneme těstíčkem a zprudka je dozlatova osmažíme. 
- 
                                5Na talíře dáme omyté listy kadeřavého salátu, na který poklademe smažené nudličky masa. Podáváme s jogurtovým dipem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        