Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 23.48 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 316.1 mg
  • Vláknina 26.5 mg
  • Vitamín A 26.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno plátek, mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na tuku.

  • 2

    V tvořítku připravíme na 5g másla sázená vejce.

  • 3

    Zbylých 5g másla přidáme k opečenému medailónu a rozpustíme je ve výpeku.

  • 4

    Medailón přelijeme výpekem s máslem a ozdobíme sázeným vejcem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu