Medailón ze svíčkové s drůbežími játry

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Játra drůbeží
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 332.3 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku.

  • 2

    Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

  • 4

    Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu