Medailón ze svíčkové na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 319.8 mg
  • Vláknina 326.5 mg
  • Vitamín A 326.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu