Telecí řízek se strouhaným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Telecí kýta
  • 80 g Strouhanka
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Olej rostlinný
  • 19 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 191.3 mg
  • Draslík 490.6 mg
  • Vláknina 6068.5 mg
  • Vitamín A 6068.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky telecího masa očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Poté plátky osolíme, obalíme v mouce, ve vejci našlehaném s mlékem a strouhaným sýrem a naposled obalíme ve strouhance. Řízky smažíme na pánvi v rozpáleném tuku. Když jsou hotové, odložíme je na ubrousky a držíme na teple. Na oleji, na němž jsme smažili řízky, orestujeme silnější plátky rajčat. Řízky zastříkneme citronovou šťávou, poklademe plátky rajčat a hned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu