Piškotové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Solamyl
  • 140 g Cukr krupice
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 693 mg
  • Vitamín A 693 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něho zašleháme cukr, přidáme žloutky utřené s krupicovým a vanilkovým cukrem a vmícháme mouku prosátou se škrobovou moučkou.

  • 2

    Těstem naplníme plátěný sáček s hladkou trubicí a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme piškoty. Pocukrujeme je moučkovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme při 200 stupních Celsia asi 10 minut.

Komentáře k receptu