Papriková omáčka se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Sýr Feta
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 736.2 mg
  • Vláknina 22291.5 mg
  • Vitamín A 22291.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 163.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.

  • 2

    Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.

  • 3

    Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.

Komentáře k receptu